Friday, November 16, 2007

χιονίζει!

Βλέμματα σκυμμένα σε πληκτρολόγια, οθόνες και έγνοιες - ο καθένας τις δικές του. Ο χώρος μια απόσταση που πρέπει να διανύσεις για να πας στη δουλειά σου, στο μάθημα, στη γκόμενά σου, όχι για να τον περπατήσεις και να τον αισθανθείς. Αν κάνει κρύο θα ντυθείς καλά. Αν βρέχει θα πάρεις ομπρέλα.

Και τότε, χιονίζει!

Τα βλέμματα σηκώνονται. Κοιτάζουν έξω από παράθυρα, πέρα από οθόνες και πληκτρολογημένες προσδοκίες - ο καθένας τις δικές του. Κοιτάζουν το ίδιο. Τις νιφάδες που στροβιλίζονται στον αέρα και ραίνουν τον χώρο με χιονοπέταλα. Τότε μπορεί να κοντοσταθείς στον δρόμο, να κοιτάξεις για λίγο γύρω σου. Να νιώσεις για μια στιγμή πού βρίσκεσαι και όχι μόνο πού θέλεις να πας.

7 comments:

Anonymous said...

Μπορεί πάλι να ξέρεις πού βρίσκεσαι αλλά να μη μπορείς να βρεις πού θέλεις να πας...Ή και το ανάποδο όπως λες και εσύ.. Και τα δύο οδηγούν σε μια κατάσταση που λέω εγώ "κεκτημένη αδράνεια". Γιατί, είτε έτσι, είτε αλλιώς, ανεξάρτητα με τους ρυθμούς σου, "ο χρόνος κυλάει χωρίς να κοιτάζει τη δικιά σου μελαγχολία" όπως λέει και ο ποιητής!
Anyway, καλό θα ήταν ο καθένας κι η καθεμία, με γνώμονα αυτό ακριβώς το πράγμα, να επιλέγει τελικά αυτό που θέλει να'ναι!
Γιατί, καλή και η αδράνεια, καλή κι η κεκτημένη ταχύτητα-μπορούν να συμβούν both-άνθρωποι είμαστε!
Η "κεκτημένη αδράνεια" όμως, μαλακία!
Δεν λέει!

stratos said...

Γειά σου Εύα!
Έβαλες ποίηση στα φυσικομαθηματικά με την "κεκτημένη αδράνεια" σου. Πολύ πετυχημένος όρος! Αν τον χρησιμοποιήσω, πόσα θέλεις για πνευματικά δικαιώματα;

Anonymous said...

Ωωωωω....
Δεν θέλω ττίπποττααα...!
είμαι πολύ πληθυντική (κλεμμένο) για να σου ζητήσω κάτι...

Christophorus said...

Η μουντή ΑΘήνα χαιρετά το όμορφο και τρισαγαπημένο Βερολίνο.

Δεν ξέρω πώς νιώθεις εσύ, πάντως εγώ σε ζηλεύω που βρίσκεσαι σ' αυτήν την όμορφη πόλη...

Καλημέρα!

stratos said...

καλημέρα Χριστόφορε

δεν ξέρω τι καιρό έχετε στην Αθήνα σήμερα, πάντως εδώ τώρα δεν χονίζει.

Christophorus said...

Επικρατεί Φθινόπωρο εδώ. Σε ποια γειτονιά μένεις;

Christophorus said...

Έχω βρεθεί δυο φορές στο Βερολίνο. Το αγάπησα, αν και μόνο ως τουρίστας το είδα. Έσωσε την κατάσταση το ότι έμεινα σχεδόν δύο εβδομάδες κάθε φορά.
Θα γίνει σταθερός προορισμός -το μόνο βέβαιο!

Την καλημέρα μου από Αθήνα. Χαιρέτα μου το Nikolaiviertel,το Prenzlauer Berg και την Kulturbrauerei...