Wednesday, February 7, 2007

Βερολίνο + Καύλες = Βερολινόκαυλες

Η γερμανική γλώσσα είναι πολύ παρτουζιάρα όταν έχει κέφια ή όταν φτάνει σε ερωτικό αδιέξοδο με λέξεις που έχουν βαρεθεί να είναι μόνες ή να γαμωσκυλοβαριούνται σε μονογαμικά ζεύγη και τότε χώνονται η μία στην άλλη και παίρνονται τρενάκι αδιακρίτως γένους για να βγάλουν μια σύνθετη λέξη σιδηρόδρομο, η οποία πρωτοπορεί στις αναζητήσεις του Γκούγκλ.

Αυτό δεν έχει σχέση με εμένα εδώ, αφού δεν γράφω το μπλογκ στα γερμανικά, αλλά η «καύλα» έχει, και το «Βερολίνο». Είναι οι δύο μόνιμες λέξεις αναζήτησης που έχω στα μπλογκο-ρέφερενς από το Γκούγκλ.

Για να μην απογοητεύσω όσους ψάχνοντας κατά πού πέφτει το Βερολίνο ή η καύλα τους, πέφτουν κατά λάθος επάνω μου -αφού ούτε τουριστικός οδηγός του Βερολίνου είμαι (κάτι άλλο θέλω να πώ με το «εδώ Βερολίνο») ούτε ξεναγός σε αξιοθέατα της καύλας (την οποία εξετάζω φιλοσοφικά κατά καιρούς)- τους δίνω μια πρωτότυπη λύση με τον συνδυασμό των λεκτικών τους αναζητήσεων.

Φίλοι καυλοβερολινεζοψάχτες και φίλες καυλοβερολινεζοψάχτριες ψάξτε στο Γκούγκλ για «Βερολινόκαυλες» και επειδή δεν θα βρείτε τίποτε θα απελευθερωθείτε από την αγωνία της αναζήτησης. Η λέξη σιδηρόδρομος θα σας επιστρέψει στον εαυτό σας για να δείτε το Βερολίνο με τα δικά σας μάτια και να κρατήσετε την καύλα σας ακέραιη, για να την αξιοποιήσετε με κάποιον άλλον αντί να την χαραμίσετε μόνοι σας.

6 comments:

Unknown said...

Ίσως το πιο αστείο ποστ που διάβασα εδώ και πολύ καιρό. Το βρήκα πραγματικά πολύ αστείο. Να σαι καλά φίλε που με έκανες και γέλασα...

Agobooks said...
This comment has been removed by the author.
Nicky-Athina Polymeri said...

Sorry, δεν απαντησες στο πιο σημαντικο...... Τελικά οι καύλες ικανοποιούνται στο Βερολίνο?????

Τελειο το ποστ! Καλο βραδυ!

Agobooks said...

Άπαιχτο!

Anonymous said...

...let's see who's here and who's not
check

καλά το πας.

Anonymous said...

Τέλειο... όπως και το ίδιο το Βερολίνο. Λέω αν τα καταφέρω να μετακομίσω κι εγώ προς τα κεί... Prenzlauer Berg μεριά :D