Wednesday, April 20, 2011

Έλληνες στο Βερολίνο, Greeks in Berlin, Griechen überall.



Ως παλιός αυτοεξόριστος στο Βερολίνο, σκαρφίστηκα το Greek-Berliners, ένα γκρουπ στο facebook για το πλήθος νέων αυτοεξορίστων που έχει ενσκήψει πρόσφατα και έχει ανάγκη κάποιας επικοινωνίας εδώ "στα ξένα". Όπως αποδείχτηκε, είμαστε πολλοί και ήδη έχουν συγκεντρωθεί γύρω από αυτό αρκετοί, νέοι και παλιοί Ελληνοβερολινέζοι, που το στήριξαν και το διέδωσαν.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του:

"Αυτό το γκρουπ είναι αρχή μιας συλλογικής προσπάθειας που θα εξυπηρετεί την επικοινωνία των Ελλήνων που έχουν έρθει στο Βερολίνο και κάνουν διάφορα, από καλλιτεχνικά μέχρι πρακτικά, τα οποία μπορεί να θέλουν να τα συζητήσουν ή να τα κοινοποιήσουν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει σαν δίκτυο επικοινωνίας είναι να προσκληθούν όλοι όσοι Ελληνο-Βερολινέζοι μπορεί να ενδιαφέρονται, για να γίνουν μέλη. (Επειδή το Facebook προσθέτει αυτόματα όσους καλούνται να γίνουν μέλη, αυτοί μπορούν, αν δεν θέλουν, να επιλέγουν μετά "Leave Group".)

Προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητά του, θα πρέπει οι όποιες ανακοινώσεις ή αναρτήσεις γίνονται να αφορούν με κάποιο τρόπο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι Έλληνες εδώ στο Βερολίνο, από ζητήματα στέγασης, μόρφωσης ή δουλειάς μέχρι επικοινωνίας των δραστηριοτήτων μας, των εμπειριών μας μέσα στη πόλη ή άλλων αναγκών μας. "


Όσοι, λοιπόν, ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές, δεν έχουν παρά να μπουν στο:



No comments: