Thursday, September 19, 2013

το τέλος της ανοχής



Ήρθε η ώρα να σημάνει το τέλος της ανοχής απέναντι στη νεοναζιστική συμμορία που με το κάλπικο όνομα «Χρυσή Αυγή» προσπαθεί να ρίξει τη χώρα στα σκοτάδια της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Απαιτείται άμεσα ένα ευρύ αντιφασιστικό μέτωπο, που θα τους συμπεριλάβει όλους, δεξιούς και αριστερούς, συστημικούς και αντισυστημικούς, ακόμη και εκείνες τις αντιεξουσιαστικές ομάδες, που δέχονται να θέσουν τη «δύναμη πυρός» τους στην υπεράσπιση της δημοκρατίας.  

Η αδιάκριτη χρήση βίας από ακραία, αναρχοφασιστικά στοιχεία είναι το ίδιο εχθρική, όπως η δράση των «χρυσαύγουλων». Πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν.  Όμως, ούτε οι δημοκράτες να δείξουν αδράνεια και συντηρητισμό. Απαιτείται δυναμική δράση, για να ξαναγυρίσει το φίδι του ναζισμού στην τρύπα του.

Κανένα νόμιμο μέσο δεν πρέπει να αποκλειστεί σε αυτή τη μάχη. Άλλωστε, κανείς δεν έχει τη μαγική συνταγή. Ας προσπαθήσουν όλοι με τον τρόπο τους, αρκεί  να σέβονται τους άλλους και να συνεργάζονται όπου υπάρχει πεδίο συνεργασίας. Δεν είναι ώρα για ανταγωνισμούς και προσωπικές ή κομματικές ατζέντες.

Η αντιμετώπιση της νεοναζιστικής απειλής θα πρέπει πλέον να μπει πρώτη στην ατζέντα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, αφήνοντας προς το παρόν τις διαφορές τους για τα υπόλοιπα, για να συγκροτηθεί το αντιφασιστικό μέτωπο. Υπάρχει καιρός για αυτά. Τώρα προέχει ο αντιφασιστικός αγώνας. Από τη στάση των κομμάτων σε αυτόν, θα φανεί ο ειλικρινής πατριωτισμός τους ή κομματικός ωφελιμισμός τους.

Ενόψει, μάλιστα, των δημοτικών εκλογών, όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν ώστε κανένας δήμος να μην περάσει στα χέρια των φασιστών. Η προετοιμασία πρέπει να αρχίσει από τώρα. Ο σχεδιασμός να τεθεί σε εφαρμογή. Η απομόνωση της ΧΑ πρέπει να είναι ολοσχερής: πολιτική, κοινωνική, επικοινωνιακή και οπωσδήποτε ποινική.   

2 comments:

Rodia said...

Πού είσαι; γιατί σταμάτησες να γράφεις; ευχομαι Καλη Χρονια :)

Tamilrockers said...

Best Greek Movies 2021Top 10 Greek Movies Watch Here 2021