Sunday, January 14, 2007

η καύλα ως δόλος του Λόγου και η μαλακία ως μεταφυσική χειρονομία

Καυλώνεις αφόρητα ως άνδρας με μια γυναίκα, κάνεις τα πάντα να την καταφέρεις -σκαρφαλώνεις ντουβάρια, σέρνεσαι σε συρματοπλέγματα, σκίζεις το καλό σου πουκάμισο, καθυστερείς στη δουλειά σου, σε κυνηγάει η τράπεζα- κι όταν επιτέλους φτάνεις ξαναμμένος στον στόχο σου, εισέρχεσαι, ρίχνεις τα σκάγια σου και η καύλα σου αφοπλίζεται, τότε, αισθάνεσαι να σε έχουν πιάσει κορόιδο > Γιατί τόση φασαρία; > Έχεις πέσει θύμα στον -κατά Χέγκελ- δόλο του Λόγου, έχεις παίξει το παιχνίδι Του και νόμιζες ότι το έκανες για σένα, για τη δική σου καύλα, που αποδεικνύεται ότι δεν ήταν καθόλου δική σου, αλλά στην έβαλε ο Λόγος για κάποιον δικό του (άγνωστο) λόγο. Απ'την άλλη, με τη μαλακία το φιλοσοφείς. Ξεγελάς τον δόλο του Λόγου και λες δεν θα παίξω το παιχνίδι σου, αλλά θα την παίξω για πάρτι μου και λογαριασμό μου, οπότε αγγίζεις (με τη χούφτα σου) τη μεταφυσική πληρότητα του ίδιου του Λόγου που ό,τι κάνει το κάνει για λογαριασμό του, ως το τέλεια αυτοϊκανοποιούμενο Όλον.

11 comments:

Nada said...

Πολύ πετυχημένη φιλοσοφική αναλογία!
Τα σέβη μου.

Anonymous said...

Μ΄έβαλες σε σκεψεις Κυριακάτικα!!!

expired account said...

Ανέτρεξες στον Έγελο φίλτατε; Διόλου αφινίριστο το παράδειγμα και φινετσάτη η μεταφορά, παραδέχομαι. Καλή εβδομάδα

stratos said...

@Πάνος
..και μάλλον ο άνθρωπος είναι η πιό διεστραμμένη φαντασίωση Του, για να "τη βρίσκει" τελευταία, αφού εξάντλησε όλες τις άλλες.

Η Κουρούνα said...

Εντυπωσιακό, φίλτατε!

BLUEPRINTS said...

Εξαιρετική και περιεκτικότατη ανάλυση, μπράβο σας κύριε Στράτε

Παπαρούνα said...

και δηλαδη...την γυναίκα δεν την καταλαμβάνει ο δόλος του Λόγου;Εκεί να δεις αυταπάτες.
Νομίζω τα πάντα καθορίζονται απο το τί μπορεί να χωρέσει η λέξη λόγος.
Ο λόγος σαπίζει καταναλώνεται
στο λόγο αυτό κουβέντα δεν γίνεται


έξυπνο κείμενο

HollowSky said...

Αντίλογος του Λόγου: "Καλή η μαλακία, αλλά με το γαμίσι γνωρίζεις και καναν άνθρωπο" :-)

Επί το φιλοσοφικότερον: ο Λόγος είναι η Σχέση όλων των σχέσεων κι επομένως ουδόλως αυτοϊκανοποιείται. Αντιθέτως, συμπορεύεται με το Πνεύμα της Αληθείας, το θησαυρό των αγαθών και ζωής χορηγό, χωρίς το οποίο δεν νοείται.

Η μαλακία είναι απλώς φαντασίωση σχέσης. Βέβαια, τέτοια μπορεί να είναι και η καύλα για μια γυναίκα ... μόνο που εδώ μπορείς σπάσεις τα μούτρα σου, μιας και η άλλη δεν είναι πλάσμα των δικών σου μόνο ονείρων αλλά και των δικών της. Είπαμε, Λόγος και Πνεύμα της Αληθείας πάνε μαζί :-)

Anonymous said...

Η καβλα ειναι αορατα συνδεμενη με το α-Λογο (κανεις δεν μπορει να επιτυχει στυση λυνοντας μαθηματικες ασκησεις). Η μαλακια ειναι το αποτελεσμα αυτης της πολλες φορες ολεθριας σχεσης!!!

Anonymous said...

Ευχαριστω Σταυρο.

υγ.Προσοχη στα αλογα, αν τα καβαλησεις νομιζοντας οτι ειναι αυτοκινητα τσινανε και γινονται επικινδυνα!!!

τρολλ---> ενας ακομα αυτοεξοριστος στην θαυμαστη χωρα της πατατας!

Περιπετών said...

Τρόλλ, το Βιάγκρα αποδεικνύει πως μπορείς να έχεις στύση "λύνοντας μαθηματικές εξισώσεις" και κάνοντας χημικές ενώσεις. Δεν είναι μακριά η μέρα που θα ερωτευόμαστε με μαθηματικές εξισώσεις και χημικές ενώσεις και θα το ελέγχουμε κι αυτό...τι θα μας μείνει για να προσδοκούμε τότε άραγε;