Monday, January 22, 2007

Ουστ από εδώ!

Το διάβασα στις οικονομικές σελίδες και με ζώσαν τα φίδια.Υπό τον ενθουσιώδη – άκου εκεί - τίτλο «Η άνοιξη του Βερολίνου» παρουσιάζεται η εντελώς ανησυχητική είδηση ότι «Το Βερολίνο ανακαλύπτουν μεσιτικά γραφεία, ιδιώτες και εταιρείες επενδύσεων, καθώς θεωρείται μία από τις φθηνότερες ευρωπαϊκές μητροπόλεις στην αγορά ακινήτων.»

Μακριά τα χέρια από το Βερολίνο, τη (νέα) φτωχομάνα μας! Βρωμοκαπιτάλες, ουστ από εδώ!!

4 comments:

Anonymous said...

Οι μεταναστες εσωτερικου και εξωτερικου(σαν τους κομουνιστας)ειναι τα θυματα της αγορας ακινητων..οσο φευγουν απο τα χωρια τους τοσο χανουν σε αξια τα πατρικα τους ακινητα και οσο μαζευονται στις πολεις μη καταγωγης τους τοσο πιο πολυ ακριβαινουν εκει τα ακινητα...τελικα θα πρεπει να ειμαστε πολυ μαλακες...

stratos said...

Τρολλ-ε καλά τα λες, αλλά εδώ μιλάμε για κάτι άλλο. Το παιχνίδι που κάνουν οι χρηματιστικο-μεσιτικές δεν ακολουθεί τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης (αύξηση μεταναστών=αύξηση τιμών) αλλά αναγκάζουν τον νόμο να παίξει το παιχνίδι τους. Αγοράζουν μαζικά και φτηνά σε μια περιοχή ευκαιρίας (π.χ.Βερολίνο-ξουτ ξουτ), προκαλούν τεχνητή ζήτηση λόγω έλλειψης κατοικιών (αφού τις έχουν αγοράσει και τις κρατάνε) και μετά πουλάνε ακριβά αποκομίζοντας τεράστια κέρδη μόνο με τη σπέκουλα που κάνουν και όχι γιατί αυξήθηκαν οι μετανάστες. Τα ίδια κάνουν και με τις εξαγορές επιχειρήσεων και με άλλα βρώμικα παιχνίδια που παίζουν - γι' αυτό ακριβώς είναι "βρωμοκαπιτάλες".

Anonymous said...

ρε και εσυ καλα τα λες ,δεν μας φτανει που ειμαστε ζημιωμενοι απο την "προσφορα και ζητηση" που δημιουργουμε μονοι μας ειμαστε και ερμαιοι της τεχνικης που δημιουργουν οι "βρωμοκαπιταλες"νομιμης μεν ανηθικης δε..... ειμαστε οχι απλα μαλακες αλλα ΧΟΝΤΡΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ :-)))

Anonymous said...

"τεχνιτης"